Terug naar boven

 • Hoedendingen

  Welkom op de site van Hoedendingen, waar u alles kunt vinden wat u nodig heeft voor het maken van hoeden!

 • Steamers

  Hoedendingen is officieel dealer voor Jiffy Steamers..

 • Kleurkaart

  Er zijn veel nieuwe artikelen en kleuren voor 2014 binnen gekomen! Op facebook kunt u daar al foto's van zien. Tegen een bescheiden bedrag kunt u kleurkaarten van verschillende materialen bestellen. Deze kunt u vinden onder het kopje 'kleurkaarten'.

 • Cursussen

  En dat wij cursussen hoeden maken geven? Voor de nieuwe cursussen in september gaat u naar Cursussen. Nieuwe cursus: maak in 1 dag een hoed uit de Regency tijd!

 • Contact

  M.J. Nijhuis - Louwerens Kerkstraat 31 6988 AE Lathum (bij Arnhem) Tel: + 31 (0) 313 632 848 info@hoedendingen.nl

 tel. +31 (0)313 632 848
info@hoedendingen.nl

Cursussen Hoeden maken in 2016/2017.


Er zijn verschillende cursussen :

Zomercursus olv Irene van Vugt: workshop hoedenONTWERPEN

Beheers je de techniek van het hoeden maken voldoende en wil je je nu verdiepen in het ontwerpen? Deze driedaagse workshop richt zich vooral op het aanboren en vergroten van je creativiteit. Hoe kom je op ideeën, hoe kom je tot een ontwerp, een eigen stijl en hoe stel je een eigen collectie samen. In de ontwerpfase ligt de nadruk op de ideevorming, waarna je je ontwerp uit gaat voeren. Ook komen collectievorming en presentatie aan bod. Er is veel gelegenheid om je stappen en werk te bespreken. De workshop wordt gegeven door ontwerpster Irene van Vugt (3D-design, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, 1995).

1. maandag hele dag: U kiest welke data u wilt en geeft dat aan bij de vooruitbetaling. U betaalt per dag.

Betaling= inschrijving. Kosten per dag zijn 80 E incl. BTW per persoon. 
Op maandag 5/9, 26/9, 17/10, 7/11, 28/11, 12/12 in 2016 

                      9/1, 30/1, 17/2, 6/3, 27/3, 10/4, 1/5, 22/5, 19/6 in 2017.

                       

Programma inhoud :
Voor mensen die hier voor het eerst komen, is er in principe een vast programma, zodat iedereen een zelfde basiskennis krijgt: materialenkennis, hoedenvormen, welke hoed past bij welk gezicht en het maken van 1 vilten en 1 strohoed. Mensen die daarna door willen gaan of al eerder hier geweest zijn, kunnen verder zelf kiezen uit diverse materialen en andere technieken zoals stroband, strossen, stofbeklede hoeden, leer, alle variaties van zomermateriaal enz.


2. De 2-Daagse cursus van Marianne Jongkind: de grande dame van het hoedenvak, steeds weer een groot succes.
In 2016 willen we dit herhalen in het najaar,11, 12 en 13 november 2016. U kunt hiervoor zelf uw onderwerp aangeven, bv. stro-stikken, de door Marianne ontwikkelde afwerking met leer, viltenhoeden,  bonthoeden of sisal.
Bij interesse kunt u bellen naar 0313-632848 of een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor overnachting in de omgeving.

 

3. Nieuw:
Maak je eigen hoed passend bij de Regency kleding. Voor alle liefhebbers van levende geschiedenis geven Jeannette Florijn en Marjorie Nijhuis een 1 daagse workshop om passend bij de prachtige jurken ook een hoed te maken volgens de mode uit die tijd. Zaterdags van 9 uur tot 16 uur. Basisartikelen inbegrepen, u neemt zelf de buitenstof, uw eigen naaigerei en eventueel kantjes, bandjes etc. voor versiering mee. Kosten: 125 E. Voor meer info: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

4. Nieuw:

1 dagdeel workshop Fosshape en Wonderflex:

Probeer de materialen uit en leer de handige kneepjes van deze geweldige materialen die u niet alleen voor het hoedenmaken kunt gebruiken, er zijn talloze toepassingen, van lampekappen tot tassen, van maskers tot........bedenk het maar! Voor meer info: mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5. workshops van bijvoorbeeld bandstro stikken, kwestie van overleggen wat u wilt.


6. vrijgezellen- of vriendinnendag met bijv. een fascinator maken, buntal haarband etc.

 


Vraag verder voor informatie of geef u al op -alleen schriftelijk of per e-mail.

 

 

* Tijdens cursus 5 % korting op materialen (niet op de blokken).


Bij de prijs inbegrepen zijn het gebruik van de mallen, appret, koffie, thee en 21% BTW. De overige materialen zijn voor eigen rekening. U krijgt wel 5% korting op alle materialen die u tijdens de cursus gebruikt.

Voor type 6 (vrijgezellen & vriendinnendag) wordt de prijs in overleg vastgesteld, vanaf 40 € p.p.

Inschrijven doet u alleen schriftelijk (e-mail of post) en door het cursusgeld te betalen op Ibannummer NL60INGB0006990021 t.n.v. Hoedendingen, Kerkstraat 31 te Lathum.

Plaatsing hangt af van de volgorde van ontvangst van de betaling van het cursusgeld. Restitutie bij afzegging 1 week voor de start van de cursus is het cursusgeld minus 50 Euro.

U kunt overigens, als u zelf een groepje van minimaal 4 personen heeft, om een eigen (dag)deel vragen. Dan bent u alleen met uw eigen mensen.

Uw inschrijving is pas definitief als u het hele bedrag op Iban nummer NL60INGB0006990021 t.n.v. Hoedendingen, Kerkstraat 31 te Lathum onder vermelding van uw naam en de betreffende cursus.

Copyright © 2016 Hoedendingen